Băieţelul care a salvat 130 de vieţi nu a găsit leacul propriei vindecări

538

Poate că ochii lui albaştri au făcut ca posterul să nu fie uşor de uitat. Poate că suferinţa cu care se confrunta un băieţel firav a determinat mii de oameni să facă ceva.

Oricare ar fi fost motivul, atunci când povestea lui Giovanni Guglielmo a fost publicată în Boston Herald în 2007, zeci de oameni au reacţionat, au mers la spitalul de Pediatrie din Boston unde se afla internat Giovanni şi au devenit donatori de măduvă. Pentru ca Giovani să se facă bine, deşi şansele ca el să găsească un donator erau de 1 la 20.000 de persoane.

Pe măsură ce se afla că Giovanni era la fel de bolnav şi că nu se găsise niciun donator compatibil, tot mai mulţi oameni erau adăugaţi în baza de date, astfel că, în prezent, baza de date numără 40.000 de donatori. Datorită numeroaselor campanii, cel puţin 130 de persoane au fost salvate de la moarte.

Din păcate, efortul s-a dovedit fără efect pentru Giovani, întrucât băiatul a decedat marţi dimineaţă, după o ultimă suferinţă care a început pe 1 aprilie anul acesta.

Michael, tatăl lui Giovanni, consideră că fiul său i-a salvat şi lui viaţa. Michael a declarat cotidianului The Daily Mail că, înainte de a deveni părinte, a avut o viaţă dezorganizată şi un stil de viaţă care nu îi face onoare. Michael a fost implicat în traficul de droguri, traficul de arme, s-a ocupat cu furturi din magazine şi a fost arestat după ce a tras cu arma asupra unei secţii de poliţie. Naşterea fiului său, pe 24 iulie 2006, i-a schimbat viaţa radical şi l-a făcut să înţeleagă faptul că trebuie să înceapă să-şi îndrepte viaţa, pentru binele fiului său.

„Acest băieţel a suferit în mai puţin de 6 ani mai mult decât suferă 10 oameni într-o viaţă întreagă. A avut o inimă de leu, iar aceasta a fost ultima luptă a copilaşului nostru. Şi-a epuizat minunile", a declarat Michael pentru Boston Herald. Moartea băiatului a atras un val de empatie din toate colţurile lumii, ceea ce i-a determinat pe părinţii lui să continue campania pentru a ajuta alţi copii care suferă din pricina lipsei unui donator compatibil.

Astăzi, tatăl lui Giovanni este ambasadorul organizaţiei DKMS America, zona New England, organizaţie care deţine cel mai mare registru de donatori de măduvă din lume.