Băieţii intră la pubertate mai repede, dar nu se ştie de ce

182

Băieţii americani ajung la pubertate la vârste tot mai fragede, chiar şi cu doi ani mai devreme decât taţii lor, se arată într-un studiu al Academiei Americane de Pediatrie, publicat sâmbătă şi preluat de AFP.

Studiul este considerat cea mai importantă încercare de a analiza pubertatea precoce în rândul băieţilor, din ultimii ani. Deşi cercetătorii au identificat ca factori de influenţă, schimbările de dietă, activitatea fizică redusă şi factorii de mediu, studiul nu a urmărit să descopere ce anume atrage în mod direct maturizarea precoce, ce începe de la 11 ani şi jumătate la băieţii albi şi la 9 ani la cei de culoare.

Totodată, studiul elaborat pe baza unui raport statistic ce cuprinde evaluarea medicală efectuată de pediatrii a 4.000 de băieţi din 41 de state americane, nu a analizat şi implicaţiile pe care această maturizare o are asupra dezvoltării ulterioare a băieţilor.

În lumina noilor descoperiri, câţiva experţi citaţi de New York Times au declarat că studiul nu trebuie privit alarmist, ci mai degrabă ca un mijloc care să-i ajute pe părinţi şi doctori să înţeleagă dezvoltarea fizică şi psihică a băieţilor.