Bărbat readus la viaţă după 40 de minute de moarte clinică

298

Un bărbat australian care s-a aflat în moarte clinică timp de 40 de minute a fost readus la viaţă, graţie unei tehnologii de resuscitare care i-a menţinut constant fluxul sanguin și oxigenarea prin plămâni.

Colind Fieder (39 de ani) este bărbatul din Dandenong, Victoria care a fost declarat mort de către medicii de la Alfred Hospital, în iunie anul trecut, după ce a suferit un infarct. El a putut totuși să fie resuscitat cu ajutorul unui aparat de resuscitare mecanică, numit „AutoPulse" și a unui ventilator portabil, care i-au menţinut fluxul de sânge și oxigen către organele vitale.

„AutoPulse" este un aparat de suport cardiac și poate pompa mai mult sânge în corp decât simpla compresie manuală, spun producătorii lui, citaţi de Huffington Post.

Un alt avantaj al metodei de resuscitare este că poate fi folosită simultan cu aparatul care administrează șocuri electrice, iar medicii pot, de asemenea, să trateze pacientul cu medicamente, în timp ce aparatul funcţionează.

Nathan Jaqua, tehnician medical pentru urgenţe susţine că aparatul „a schimbat modul în care se lucrează după un incident de atac cardiac."