ASEF invită bucureștenii să alerge pentru inima lor

48

Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) îi invită pe bucureșteni, în Parcul Tineretului duminică 30 septembrie, începând cu orele 13.00, la a 13-a ediţie a Crosului Zilei Mondiale a Inimii.

Centrul Regional Bucureşti al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie (ASEF) îi invită pe bucureșteni, în Parcul Tineretului duminică 30 septembrie, începând cu orele 13.00,  la a 13-a ediţie a Crosului Zilei Mondiale a Inimii.

„Toţi cei interesaţi de sănătate, frumuseţe şi viaţă, începând cu femeile şi copiii sunt invitaţi la o alergare pe care o dorim începutul unei mişcări sistematice pentru sănătate pentru cât mai mulţi dintre ei," au anunţat organizatorii, într-un comunicat remis ST.

Pe lângă crosul propriu-zis, evenimentul le prilejuiește participanţilor și posibilitatea de a interacţiona cu personalul medical, care le va măsura tensiunea arterială, greutatea și procentul de grăsime din organism.

Crosul Inimii este parte a manifestărilor consacrate zilei Mondiale a Inimii (WheartD), care se sărbătorește anual, pe 29 septembrie. Anul acesta crosul și-a asumat tema „O lume, un cămin și o inimă – începând cu femeile și copiii" coroborată cu sloganul „Inima femeii bate pentru fiecare copil, cămin și naţiune!", și se focalizează pe sănătatea cardiovasculară a celor mai fragile categorii de populaţie: copiii şi femeile.