Corpul îţi dezvăluie afecţiunile de care ai putea suferi

57

Modul în care arătăm ar putea transmite indicii preţioase despre bolile de care suferim sau pe care e posibil să le dezvoltăm în timp, informează Mirror.

Publicaţia a întocmit o listă cu câteva atribute fizice care ar putea dezvălui posibile afecţiuni. Dr. Hilary Jones a punctat totuşi că aceste „informaţii fascinante“ trebuie completate cu date obţinute prin viitoare studii.

Iată câteva trăsături ale corpului nostru şi ce ar putea transmite acestea despre sănătatea noastră:

Chelia ar putea semnala un risc mai mare de dezvoltare a unor boli cardiovasculare, susţin experţii japonezi într-un studiu apărut în publicaţia British Medical Journal. Pericolul creşte cu atât mai mult cu cât fenomenul de calviţie apare mai devreme în timpul vieţii.

Dacă indexul este mai mic decât degetul inelar, creşte riscul de a suferi de osteoporoză, arată un studiu din 2008 publicat în jurnalul medical Arthritis & Rheumatism. De vină este, se pare, nivelul mai mic de estrogen. Există, totuşi, multe speculaţii vehiculate în ceea ce priveşte efectele hormonale asupra dezvoltării osteoporozei, susţine dr. Jones.

Dacă ai probleme în a simţi mirosurile, ai putea fi predispus la sindromul Parkinson. Se pare că acest lucru este cauzat de faptul că boala atacă în primul rând zona creierului responsabilă cu receptarea mirosurilor, susţin cercetătorii.

Femeile care au picioare scurte ar putea fi predispuse la afecţiuni ale ficatului, arată un studiu efectuat de Universitatea Bristol în 2008. Rezultatele au arătat că persoanele cu o înălţime a picioarelor între 51-73 cm prezentau un nivel crescut în cazul a patru enzime care indică boli ale ficatului.

Alte atribute corporale enunţate sunt lobii ridaţi ai urechii – ca posibil semnal pentru bolile de inimă, coapsele subţiri – indiciu probabil pentru diabet, înălţimea – care ar putea indica riscul dezvoltării cancerului ovarian şi sânii mari – care pot fi un mediu propice instalării cancerului de sân.