De ce îşi doresc 600 de persoane să adopte un copil cu sindromul Down

874

Peste 600 de persoane din întreaga lume şi-au exprimat dorinţa de a adopta un copil cu sindromul Down, pe care părinţii săi nu doresc să îl păstreze.

Mama, a cărei identitate a fost păstrată anonimă, este însărcinată în şase luni şi locuieşte într-un stat în care avortul după 24 de săptămâni este ilegal. Deşi au aflat târziu că vor avea un copil bolnav, ea şi soţul au decis să avorteze în alt stat, dacă nu se va găsi nimeni care să-l adopte.

În acest sens, părinţii s-au adresat pastorului Vander Woude de la Holy Trinity Church, Gainesville, Virginia. Pastorul a postat anunţul pe pagina de Facebook a bisericii, cerând ajutor urgent, deoarece avortul urma să aibă loc în scurt timp.

Răspunsul a fost copleşitor: 600 de telefoane şi e-mailuri din Puerto Rico, Canada, Olanda şi din mai multe state din America. În prezent, agenţia de adopţii care se ocupă de caz a selectat trei familii, din care părinţii o vor putea alege pe cea mai potrivită.

„Răspunsul extraordinar ne arată că toţi copiii sunt doriţi. A afirma că un copil nu este dorit este o minciună", a declarat Martha Drennan, angajata bisericii care a preluat apelurile şi a răspuns la e-mailuri pentru ABC News.