28% dintre elevele din Africa de Sud sunt seropozitive. Autorităţile copleşite

260

Un raport dat publicităţii joi de Ministerul Sănătăţii din Africa de Sud a relevat dureros de limpede situaţia în care se află tinerele fete, care sunt infectate cu virusul HIV în proporţie de 28%, comparativ cu doar 4% dintre băieţi.

„Nu mai putem trăi aşa", a declarat ministrul Aaron Motsoaledi, care s-a declarat copleşit de numărul mare de victime pe care îl face SIDA în ţara sa. În mod evident, tinerele fete nu întreţin relaţii sexuale cu băieţii de vârsta lor, ci cu bărbaţi în vârstă, ceea ce explică diferenţa mare de infectări între cele două sexe, de aceeaşi vârstă.

Se pare că de vină este stilul de viaţă al fetelor. Acestea obişnuiesc să ofere favoruri sexuale contra cost, beneficiarii fiind bărbaţi maturi şi cu o stare financiară foarte bună.

Africa de Sud are una dintre cele mai ridicate rate de infectare cu HIV/ SIDA şi beneficiază de cel mai mare program cu medicamente antiretrovirale din lume, de care beneficiază 1,7 milioane de persoane. Din nefericire, numărul celor infectaţi este cu mult mai mare: 6 milioane, din totalul de 50 de milioane de locuitori, arată France 24.