Hong Kong: Primul caz de gripă aviară H7N9 depistată la om

70

Autorităţile din Hong Kong au anunţat ieri, 3 decembrie, primul caz de gripă aviară H7N9 depistată la om şi, de asemenea, faptul că cel puţin 17 persoane au fost plasate în carantină.

Este vorba despre o femeie indoneziană de 36 de ani, care se află în stare critică. Femeia a vizitat luna trecută oraşul Shenzen, unde a intrat în contact cu păsări vii şi s-a infectat cu virusul H7N9. La data de 21 noiembrie s-a îmbolnăvit şi după 6 zile a fost internată, notează Mediafax.

Alte 17 persoane din familia pentru care lucra femeia au fost internate pentru a fi observate. Autorităţile au anunţat însă că analizele realizate celor 17 persoane sunt negative, dar acestea vor fi în continuare sub supraveghere medicală.

Hong Kong a suspendat importul de păsări vii din Shenzen şi a notificat acest caz autorităţilor chineze şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Nu se ştie încă dacă virusul H7N9 este mai periculos decât H5N1, dar experţii sunt îngrijoraţi de faptul că s-au produs anumite schimbări la nivelul virusului aviar, lucru care ar putea însemna că acesta se adaptează pentru a putea infecta mamiferele.

De la criza aviară din anul 2003, Hong Kong, controlează în mod permanent temperatura corporală a celor care trec graniţa pentru a putea detecta orice boală infecţioasă.