Suferă de autism, dar are un IQ mai mare decât cel al lui Einstein

234

La numai doi ani, Jacob Barnett a fost diagnosticat cu o formă moderată spre severă de autism, informează NY Daily News. Astăzi, el este pe cale să câştige Premiul Nobel.

Medicii le-au spus părinţilor lui Jacob că fiul lor nu va putea probabil nici să îşi lege singur şireturile. Cu toate acestea, mama sa, Kristine Barnett, a observat cum băiatul putea face tot felul de „lucruri spectaculoase" în afara orelor de terapie pe care le urma. Ea a declarat pentru BBC că Jacob crea, pe podea, tot felul de hărţi ale locurilor pe care le vizitase, folosind beţişoare de urechi şi avea o capacitate deosebită de a memora străzile.

Ea a povestit cum într-o vizită la planetariu, micuţul s-a remarcat prin răspunsurile sale la întrebările profesorului care susţinea prelegerea. El înţelegea cu uşurinţă teorii complicate despre fizică şi despre mişcarea planetelor, notează NY Daily News. Acela a fost momentul în care Kristine a ştiut că Jacob are abilităţi uimitoare, aşa că a hotărât să îl retragă din sistemul de educaţie pe care îl frecventa şi care nu înţelegea ce are Jacob cu adevărat nevoie. În schimb, l-a lăsat pe acesta să înveţe despre acele domenii care îl fascinau şi îl pasionau, fără a-i lipsi acele activităţi plăcute ale copilăriei precum jocurile sau picnicurile.

La numai 11 ani, Jacob era pregătit să intre la o facultate, iar acum el studiază fizica materiei condensate la University-Purdue din Indianapolis. La doar 14 ani, Jacob are un IQ de 170, depăşindu-l pe Albert Einstein. Mai mult, el este foarte aproape de a primi un Premiu Nobel, datorită curajoasei sale teorii a relativităţii, teorie care i-a uimit pe profesorii din cadrul Institutului de Ştiinţe Avansate de la Princeton. Profesorul Scott Tremaine este de părere că teoria pe care o dezvoltă micuţul Jacob cuprinde câteva dintre cele mai complexe probleme de astrofizică, iar rezolvarea lor ar putea să îi aducă Premiul Nobel.