Video: Gripa aviară lovește fără milă Japonia

25

Kagoshima, cea mai mare regiune avicolă din Japonia este grav afectată de gripa aviară. Epidemia a impus sacrificarea a peste 400.000 de păsări de la începutul anului până acum, a anunţat miercuri un oficial local.

Japonia a sacrificat până acum mii de păsări în prefectura japoneză Kagoshima (sud-vestul insulei Kyushu), care deţine cea mai mare fermă avicolă din ţară. Autorităţile au interzis de asemenea mutarea a circa 5,22 de milioane de păsări, pe o rază de zece kilometri în apropierea focarului epidemic, totul în efortul de a stopa extinderea gripei aviare în zonă.

Numai în Kagoshima au fost sacrificare deja 8.600 de pui și găini, în timp ce în Miyazaki, o prefectură vecină, numărul păsărilor omorâte din cauza virusului H5 se ridică la 420.000.

Premierul japonez Naoto Kan a convocat miercuri dimineaţa o reuniune a Guvernului după ce analizele au confirmat că ferma Izumi a fost afectată de o formă înalt patogenă a gripei aviare, informează Mediafax. „Trebuie să împiedicăm prin toate mijloace propagarea epidemiei,” a fost mesajul transmis de premier miniștrilor prezenţi.