China va crea cel mai mare oraș din lume

55

Autorităţile chineze și-au propus să creeze cel mai mare oraș al lumii. Cu 42 de milioane de locuitori, megalopolisul va fi construit prin unirea a nouă orașe din sudul Chinei.

Autorităţile chineze și-au propus să creeze cel mai mare oraș al lumii. Cu 42 de milioane de locuitori, megalopolisul va fi construit prin unirea a nouă orașe din sudul Chinei. Mega-orașul se va întinde de la Guangzhou la Shenzhen și va înghiţi și orașele Foshan, Dongguan, Zhongshan, Zhuhai, Jiangmen, Huizhou și Zhaoqing, relatează The Telegraph.

La finalizarea celor aproximativ 150 de proiecte vizând adaptarea infrastructurii, orașul rezultat va fi de două ori mai mare decât Ţara Galilor și de 26 de ori mai mare decât Londra. Până atunci vor fi investite aproximativ 2 trilioane de yuani (22 miliarde de euro) pentru a lega reţelele de transport, energie, apă și telecomunicaţii.

Autorităţile au motivat decizia subliniind avantajele investiţiei. „Atunci când sunt integrate orașe, rezidenţii pot călători liber în jur și pot folosi sistemul de sănătate și facilităţi din diferite domenii," a declarat Ma Xiangming, proiectant șef la Rural Guangdong și Institutul de Planificare Urbană, consultant pe acest proiect. Ma a evidenţiat printre avantaje și reducerea costurilor la transport și telefonie, precum și îmbunătăţirea condiţiilor în care se desfășoară serviciile medicale.