Cât de curând va ajunge ”mâncarea viitorului” să înlocuiască alimentaţia noastră obișnuită? (Video)

184

Pornind de la nevoia personală de a urma o dietă bogată în nutrienţi, Rob Rhinehart, un tânar inginer de numai 24 de ani, a conceput, după patru săptămâni de cercetare, un amestec lăptos format din minerale, calciu, potasiu, zinc și vitamine (A, B, C, D, E şi K), susţinând că a găsit "soluţia universală în nutriţie".

Soylent, această "mixtură-minune" a tânărului, a devenit hrana sa principală, relatează Adevărul, ajutându-l să piardă în greutate și să se simtă mai energic, chiar și cu reducerea considerabilă a consumului alimentelor obișnuite.

Rhinehart consideră promovarea acestui tip de hrană ca fiind o idee inovatoare pentru toţi cei care doresc să adopte un regim alimentar ieftin și sănătos, dar și pentru rezolvarea nevoii de hrană din ţările subdezvoltate, având în vedere efectele avute de dietă asupra organismului (experimentate în mod personal), dar și ușurinta cu care se prepară și se transportă.

Cu alte cuvinte, problemele generate de lipsa de resurse din zonele sărace ale lumii pot fi soluţionate prin comercializarea Soylent-ului, care poate avea totodată un rol preventiv în apariţia anumitor boli specifice ţărilor occidentale, unde hrana consumată este nocivă pentru organism, susţine Rhinehart, într-un videoclip pe care îl puteţi vizualiza aici.

Nu toată lumea împărtășește însă entuziasmul tânărului, dieticienii considerând că lipsa unor dovezi știinţifice privind avantajele acestei diete este de natură a impune rezerve serioase faţă de includerea ei în alimentaţia zilnică sau ocazională.

Mai mult decât atât, faptul că această mâncare nu are niciun gust afectează organismul, neputând elibera hormonii care reglează saţietatea și apetitul, completează specialiștii.

La momentul actual, piaţa oferă o pastă similară, Plumpy'Nut, obţinută dintr-un amestec de nutrienţi din arahide, zahăr, zer, vitamine, minerale, ulei de soia şi de palmier și o formulă specială de lapte praf, concepută pe parcursul a 17 ani de cercetare.

Acest produs este comercializat de o companie franceză și servește drept tratament pentru copiii cu probleme de malnutriţie din anumite zone ale Africii, unde este distribuit prin intermediul organizaţiilor non-profit, având o rată de success de până la 90%.

Deși Rob Rhinehart, ”nutriţionistul de ocazie”, după cum îl numește Adevărul, pretinde că a găsit soluţia malnutriţiei și subnutriţiei mondiale, doar cercetări din domeniul securităţii alimentare pot stabili valoarea reală a argumentelor formulate de acesta, hotărând soarta viitoare a produsului.