Ce le poate face o băutură acidulată pe zi, bărbaţilor

207

O singură băutură acidulată pe zi, poate creşte riscul bărbaţilor de a dezvolta cancer de prostată cu până la 40%, conform unui studiu publicat în revista de specialitate American Journal of Clinical Nutrition.

Studiul realizat pe durata a 15 ani, a arătat că bărbaţii care beau 300 ml dintr-o băutură carbogazoasă (nu apă minerală) pe zi, erau cu 40% mai expuşi la riscul de a dezvolta cancer de prostată, comparativ cu cei care nu au consumat aceste tipuri de băuturi.

Şi mai îngrijorător este faptul că acest risc nu este valabil pentru primele stadii ale bolii, ci pentru cancer care deja progresase încât să apară simptome la pacient. Acest lucru este extrem de important, deoarece tipurile agresive de cancer de prostată sunt şi cele mai letale.

Cercetătorii cred că zahărul cauzează eliberarea insulinei, un hormon care hrăneşte tumorile canceroase. Acest studiu nu este nici pe departe primul care face o legătură între băuturile carbogazoase ce conţin zahăr şi sănătatea precară, scrie Daily Mail.