Consumul de junk food ar putea readuce printre copii „bolile războiului”

161

Dr. Mark Temple, directorul comitetului de medicină pentru sănătatea publică din cadrul Asociaţiei Medicale Britanice este de părere că situaţia actuală a standardelor alimentare este mult mai slabă decât cea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, perioadă în care oamenii se confruntau cu raţionalizarea alimentelor. Mai mult, el atrage atenţia asupra fenomenului obezităţii apărut în rândul copiilor. Aproximativ 10% dintre elevii care abia încep primul an de şcoală sunt obezi.

 Sioned Quirke, membru în cadrul Asociaţiei Britanice pentru Alimentaţie, atrage la rândul său atenţia asupra efectelor consumului de alimente de tip fast-food, efecte vizibile prin apariţia unor boli specifice perioadei de la începutul secolului XX. Ea atrage atenţia asupra faptului că bolile precum scorbutul şi rahitismul pot afecta organismul pe o perioadă foarte lungă de timp, poate chiar pentru toată viaţa, mai ales în cazul în care deficitul de vitamine afectează structura osoasă a corpului.

Lipsa vitaminei C din corp poate conduce la apariţia scorbutului, care poate produce dureri musculare şi de articulaţii. Calciul şi vitamina D sunt două elemente cheie care contribuie la evitarea apariţiei rahitismului, care se manifestă prin deformarea şi înmuierea oaselor.