Cum poate televizorul îmbunătăţi comportamentul copilului

9

De-a lungul timpului, numeroase studii au arătat cât de nociv este pentru copii obiceiul de a se uita la televizor. Un studiu recent arată că simpla mutare de pe canalele violente pe cele educaţionale poate îmbunătăţi comportamentul copilului.

Pentru părinţii care nu reuşesc să îşi convingă copiii să se uite mai puţin la televizor, aceasta este o veste bună. Calitatea este la fel de importantă ca şi cantitatea, cred autorii studiului publicat în revista Pediatrics.

Studiul a implicat 565 de părinţi din Seattle. Jumătate dintre ei au fost instruiţi cum să îşi convingă copiii de 3-5 ani să schimbe desenele violente cu unele educaţionale pentru şase luni. Rezultatele au fost comparate cu copiii ai căror părinţi au primit sfaturi în privinţa unei diete sănătoase.

După şase luni, copiii din ambele grupuri au arătat semne de îmbunătăţire a comportamentului, dar au fost mai vizibile la cei care au schimbat obiceiul în ceea ce priveşte televizorul. După un an nu s-a mai înregistrat nicio diferenţă notabilă între cele două grupuri.

Cercetătorii cred că deşi rezultatele sunt destul de modeste şi pălesc în timp, oferă un prim pas pentru a ajuta copiii să scape de comportamentul agresiv.