Doctorii creează o procedură FIV pentru ţările sărace

125

Institutul Genk pentru tehnologii de fertilizare din Belgia a anunţat că a dezvoltat o nouă metodă de fertilizare in vitro pentru ţările sărace, care costă aproximativ 200 de euro per tratament, adică o zecime din costul unui tratament FIV convenţional.

Cercetătorii spun că au reușit să reducă costurile, prin introducerea unei metode simplificate de a cultiva embrionii care urmează a fi implantanţi. Ei spun că rezultatele pe care le-au obţinut la teste sunt aproape la fel ca cele obţinute prin metodele convenţionale și foarte scumpe.

„Rezultatele noastre iniţiale arată că un sistem de cultură mai simplu, dezvoltat pentru ţările sărace, oferă oportunităţi ieftine de tratament al infertilităţii acolo unde fertilizarea in vitro este singura soluţie rămasă," explică Elke Klerk, de la Institutul Genk.

Cercetătorul a mai declarat că infertilitatea ar fi cea mai neglijată problemă de sănătate în ţările în curs de dezvoltare, care afectează mai mult de 2 milioane de cupluri. Afirmaţia sa despre nevoia de tratamente FIV intră însă în conflict cu afirmaţii susţinute de lideri mondiali și figuri publice, cum că cea mai mare problemă a lumii a treia este contracepţia.

Melinda Gates, soţia fondatorului Microsoft, a condus anul trecut Summitul de Planificare Familială de la Londra, care dedică 2,6 miliarde de dolari pentru a satisface nevoia pentru contracepţie a 120 de milioane de femei din toată lumea.

„Dacă infertilitatea este cea mai neglijată problemă de sănătate a lumii a treia, după cum sugerează Klerkx, atunci probabil ar trebui să încetăm îndoparea acestor ţări cu medicamente și servicii menite să distrugă fertilitatea femeilor," a declarat președintele organizaţiei Human Life International, pentru LifeSiteNews.com.

Problema principală a FIV nu ar fi costul, conform președintelui Boquet, „ci procedura în sine care creează viaţă în mod artificial și care a dus la moartea a milioane de copii." Conform Huffington Post, fertilizarea in vitro a „creat" mai mult de 5 milioane de bebeluși din 1978, dar încă este o procedură cu foarte puţine garanţii. În prezent, unul din trei embrioni rezultaţi prin FIV prezintă anormalităţi cromozomiale care împiedică dezvoltarea sarcinii până la termen.