Avertizări despre un nou drog după mai multe atacuri canibale

122

Poliţia din Miami (SUA) şi-a avertizat agenţii pentru intervenţii şi personalul medical din subordine să aibă grijă când răspund la apeluri de urgenţă, după ce au făcut legătura între o serie de atacuri canibale şi un nou drog denumit „noul LSD", „norul 9", sau mai simplu „săruri de baie", care se vinde legal în Statele Unite.

În primul caz din Miami poliţiştii au împuşcat mortal un suspect de canibalism, după ce acesta a refuzat să se îndepărteze de victimă. Victima canibalului, un bărbat care locuia pe străzi, a suferit răni grave la nivelul feţei şi se află la spital.

Anchetatorii nu şi-au putut explica atitudinea atacatorului până când nu s-au înregistrat mai multe incidente, iar făptaşii au fost arestaţi, fiind încă sub influenţa noului drog.

Freddy Sharp, un dependent de droguri încă de la vârsta de 13 ani descrie supradoza de săruri de baie drept „cel mai demonic lucru imaginabil".

El a povestit pentru CNN că atunci când era sub influenţa drogurilor credea că se află într-o instituţie pentru bolnavi mental şi că era posedat de un criminal în serie.

Sharp a avertizat împotriva folosirii drogului: „tot ce pot să spun e că dacă viaţa ta înseamnă ceva pentru tine opreşte-te pentru că o să te distrugă, o să îţi distrugă familia, o să distrugă totul."

Cei care au mai folosit drogul au raportat că nu simt nicio durere. Efectele includ paranoia, halucinaţii, convulsii şi episoade psihotice.

„Este un drog teribil pentru că este o combinaţie de metamfetamină, acid lisergic dietilamid (LSD) şi fenciclidină (PCP), care are efecte asupra comportamentului uman ce nu pot fi prevăzute," a declarat Paul Adams, doctor la Miami Jackson Memorial Hospital, pentru CNN.

Doctorii de la spital au mai spus că au observat o creştere în numărul incidentelor legate de acest drog.

Atunci când oamenii iau săruri de baie temperatura corpului creşte la nivele extreme, ceea ce îi face să îşi rupă hainele şi să devină agresivi, captivi într-o stare de delir extrem, a mai spus dr. Adams.

De aceea noul drog nu este un pericol doar pentru cei care îl iau, ci şi pentru cei de la poliţie şi din spitale care răspund la urgenţe şi trebuie să îi ţină sub control.

Drogul rămâne legal în anumite state, deşi au început să răsară iniţiative pentru interzicerea substanţelor care se găsesc în sărurile de baie.

„Cu toate astea, atunci când o substanţă găsită în sărurile de baie este interzisă, alta se adaugă în loc, astfel încât să treacă pe lângă lege," a declarat avocatul Alex Manning pentru CNN. Manning a mai spus că oamenii îţi pot prepara drogul din produse domestice, pentru casă.