Cocaină şi marijuana, în aerul celor mai mari oraşe italiene

95

În urma analizelor privind calitatea aerului, autorităţile italiene au înregistrat cantităţi însemnate de droguri în aerul din oraşe precum Florenţa, Milano, Napoli, Palermo, Roma, Torino, Bologna şi Verona.

Deşi cantităţile nu sunt suficient de mari pentru ca populaţia generală să aibă de suferit, autorităţile italiene au declarat că nivelul de cocaină, marijuana, cofeină şi nicotină din aer reprezintă un indicator eficient al consumului acestor substanţe adictive în respectivele oraşe.

Studiul care a identificat aceste droguri în oraşele italiene a apărut în revista ScienceDirect. Între localităţile menţionate, oraşul cu cea mai mică concentraţie de droguri în aer este Palermo, iar oraşul cu cea mai mare concentraţie este Torino.

Studiul a mai arătat că nivelul de cocaină şi nicotină este constant pe parcursul unui an, dar urmele de marijuana şi cafeină oscilează. Dacă în lunile de iarnă, din cauza depresiei cauzate de zilele mai scurte şi vremea închisă, acestea sunt maxime, între lunile mai şi august acestea se apropie de zero.

Guvernul italian intenţionează să folosească rezultatele studiului pentru a identifica substanţele pe care le consumă italienii şi pentru a aborda vindecarea problemelor de sănătate în funcţie de zona în care acestea apar şi de nivelul drogului/drogurilor din respectivul oraş.