Drogul care distruge carnea

280

Drogul „crocodil" sau drogul care distruge carnea câştigă din ce în ce mai multă popularitate şi devine pe zi ce trece o problemă internaţională.

Acest drog injectabil este numit „crocodil" în mod special din cauza efectului secundar care face ca pielea să se înverzească şi să se întărească, dându-i aspectului unei pieli de crocodil. „Crocodil" distruge venele şi produce infecţii în ţesuturile moi, urmate rapid de cangrene şi necroze. Ţesuturile moi din jurul locului injectării drogului sunt distruse, deoarece „crocodil" înfundă venele, dat fiind faptul că nu se dizolvă complet în sânge, notează Forbes.

Din punct de vedere clinic, acest drog se numeşte dezomorfină şi este un derivat al morfinei, de 8-10 ori mai puternic. „Crocodil" sau dezmorfina este mult mai ieftină decât heroína şi poate fi pregătită chiar şi acasă.

În forma cunoscută astăzi, „crocodil" a apărut în Rusia, în anul 2002, şi s-a răspândit cu repeziciune şi în alte ţări. Rata mortalităţii este foarte mare printre utilizatori, iar cei care încep să consume acest drog nu trăiesc mai mult de doi ani după aceea. Ei nu apelează la medici decât atunci când se află în ultimele stadii ale dependenţei şi prezintă diferite afecţiuni, cum ar fi, putrezirea gingiilor, infecţii ale oaselor, răni purulente pe frunte şi pe cap şi urechi, nas şi buze distruse. Persoanele care consumă „crocodil" se comportă iraţional, nu simt nevoia să doarmă, sunt extenuaţi și suferă pierderi de memorie.