Guvern: Noi măsuri contra plantelor etnobotanice

21

Guvernul a decis ca magazinele cu substanţe şi plante etnobotanice să fie obligate să comercializeze doar produsele omologate de ministerele de resort. În paralel, acţiunile de control din partea autorităţilor se vor intensifica.

Acţiunile de control vor fi derulate de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, ai Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Aceştia vor avea dreptul să dispună închiderea magazinelor.

Procedura urmăreşte interzicerea comercializării substanţelor periculoase, nereglementate de vreo lege. De exemplu, magazinele care susţin că vând îngrăşăminte pentru flori vor avea nevoie de aprobări de la Ministerul Agriculturii. Experţii acestei instituţii vor analiza produsele şi le vor interzice în cazul în care se va constata că acestea au efecte halucinogene, notează Mediafax.

Guvernul a decis să recurgă la această procedură după ce a constatat că nu poate să interzică o substanţă chimică a cărei formulă poate să fie modificată prin adăugarea unui alt element chimic permis de lege.