Felul în care gândeşti te poate face geniu

2794

Geniile nu sunt oamenii care au neapărat un coeficient de inteligenţă mai mare, ci, pur şi simplu, sunt cei care ştiu cum să gândească diferit, explică expertul în creativitate Michael Michalko, citat de Business Insider.

În editorialul său How Geniuses Think, Michalko explică diferenţa esenţială dintre genii şi oamenii obişnuiţi. În timp ce ultimii gândesc reproductiv, adică se întorc mereu la idei şi soluţii care au funcţionat şi în trecut, geniile gândesc productiv, analizând de fiecare dată problema din altă perspectivă.

„Leonardo da Vinci credea că, pentru a căpăta mai multe cunoştinţe, trebuie să înveţi cum să întorci o problemă pe toate feţele. Cu cât faci asta mai mult, cu atât înţelegi mai bine problema”, consideră Michalko.

De asemenea, geniile se exprimă în mai multe feluri decât o fac oamenii obişnuiţi. „Einstein întodeauna a crezut că este necesar să găsească cât mai multe formulări şi reprezentări pentru teoriile sale, uneori chiar şi prin diagrame. El avea mai degrabă o gândire spaţială şi vizuală decât una pur matematică”, explică Michalko, care consideră că teoria relativităţii este, în esenţă, un exemplu al interacţiunii diverselor perspective.

Un alt aspect care îi diferenţiază pe genii de oamenii obişnuiţi este productivitatea. Thomas Edison deţine 1.093 de patente, deoarece îşi impusese să inventeze un lucru minor la 10 zile şi unul major la 6 luni.