Cerealele integrale previn accidentele vasculare

13

Mai mulţi nutriţioniști de la Universitatea scoţiană Aberdeen spun că persoanele care consumă alimente din cereale integrale se îmbolnăvesc mai greu de boli de inimă.

Mai mulţi nutriţioniști de la Universitatea scoţiană Aberdeen spun că persoanele care consumă alimente din cereale integrale se îmbolnăvesc mai greu de boli de inimă.Pâinea integrală și terciurile de orez și ovăz se află în capul listei de recomandări din partea nutriţioniștilor, informează Agerpres.

Specialiștii spun că alimentele bogate în cereale integrale au un efect similar metodelor de profilaxie a accidentelor vasculare: fibrele contribuie nu doar la scăderea nivelului de colesterol în sânge, ci şi îmbunătăţesc starea de sănătate a tractului gastro-intestinal, normalizând implicit tensiunea arterială.Studiul scoţienilor a implicat aproximativ 200 de voluntari, care au consumat câte 15-20 de grame de cereale integrale zilnic, de trei ori pe zi. La finalul studiului, persoanele care au consumat cereale integrale înregistraseră o scădere a tensiunii arteriale, o diminuare a riscului de accident vascular cu 25% și o scădere a riscului de atac de cord cu 15%.