Elixirul tinereţii este din… ciocolată?

204

Ciocolata poate deveni un medicament de succes contra îmbătrânirii, susţine un grup de cercetători de la Cambridge. Aceștia consideră că au descoperit modul în care ciocolata poate încetini procesul îmbătrânirii.

Noua tehnologie pe care se bazează cercetătorii are ca scop absorbţia accelerată a flavonoidelor din cacao. Flavonoidele favorizează saturaţia de oxigen în epidermă, aceasta fiind un factor vital în păstrarea elasticităţii pielii. Compania Lycotec, care se pregătește să pună în vânzare noul produs, a adăugat un ingredient ciocolatei, numit Coco-Lycosome. Ingredientul crește capacitatea de absorbţie a flavonoidelor cu până la de 20 de ori mai mult decât ciocolata „tradiţională”. De acum înainte o bucată din „noua ciocolată” va avea același efect anti-îmbătrânire precum au două tablete din ciocolata „veche”.

Fondatorului Lycotec, Ivan Petyaev, afirmă că: „Toată lumea poate beneficia de valoarea flavonoidelor din ciocolată, fără a-și compromite sănătatea”. Tot acesta afirmă, după cum relatează Daly Mail, că nici gustul, nici textura ciocolatei nu se vor shimba datorită noului ingredient și că produsul a fost declarat „sigur” de industria alimentară.

Unii nutriţioniști, precum Carrie Ruxton, doctor în nutriţie și nutriţionistă independentă de succes, și-a exprimat îndoiala referitor la puterea de absorbţie a flavonoidelor în organism. „Ei sunt pe drumul cel bun”, a afirmat doctor Ruxton, însă „flavonoidele se absorb greu în organism”. Deși s-a arătat de acord cu ideea, nutriţionista așteaptă rezultate concrete.

Ce se întâmplă cu cantitatea mare de calorii şi grăsimi saturate din ciocolata necesară păstrării tinereţii? Este o altă întrebare căreia specialiştii trebuie să îi răspundă.