A crescut îngrijorător numărul adulţilor „extrem de obezi”

79

Procentul adulţilor americani care au o greutate mai mare cu peste 45 de kilograme faţă de cea normală, a crescut îngrijorător de mult, din anul 2000 până în prezent, arată un studiu publicat luni.

Comparativ cu anul 2000, când 2,7% dintre americani erau extrem de obezi, în 2010 procentul este de peste două ori mai mare, ajungând la 6.6%, adică aproximativ 15,5 milioane de adulţi, potrivit datelor oferite de grupul non-profit RAND Corporation.

Două treimi dintre americani sunt supraponderali sau obezi. O persoană este considerată obeză atunci când indicele de masă corporală este 30 sau mai mare, ceea ce înseamnă 13 kilograme peste greutatea normală. Obezitatea extremă este un indice de masă corporală de peste 40, ceea ce înseamnă peste 45 de kilograme în exces.

Sondajul de opinie a mai arătat că femeile sunt cu peste 50% mai predispuse să fie foarte obeze în comparaţie cu bărbaţii şi că numărul persoanelor obeze cu vârste până în 40 de ani este aproximativ egal cu cel al persoanelor de peste 40 de ani.