Băiatul de 120 de kg din Dolj a decedat

45

Alexandru Negrici, băiatul obez din comuna doljeană Drăgoteşti, care suferea de sindromul Prader Willi şi avea 120 de kilograme, a decedat ieri dimineaţă la Spitalul Judeţean din Craiova, în urma unui stop cardio-respirator.

Băiatul fusese internat la Terapie Intensivă în cadrul Spitalului Judeţean din Craiova din cauza unei infecţii care i-a fost fatală, din cauza stării precare de sănătate.

Medicii din Dolj l-au diagnosticat pe Alexandru Negrici cu sindromul Prader Willi, o afecţiune incurabilă, care nu-l lăsa să se sature, indiferent cât de mult ar fi mâncat. Alexandru suferea şi de epilepsie, dar şi de obezitate morbidă. În ultimele săptămâni, medicii îl ajutaseră pe Alexandru să ajungă la 85 de kilograme, dar intervenţia avusese loc prea târziu.

Alexandru fusese diagnosticat cu obezitate încă de la doi ani, iar la cinci ani cântărea deja 90 de kilograme.

Numărul copiilor supraponderali este în continuă creştere, atrag atenţia specialiştii, care susţin că fenomenul a devenit unul îngrijorător. La baza acestuia se află mai mulţi factori, dar cel mai important este lipsa banilor, a explicat într-un interviu medicul conferenţiar Gabriela Roman, făcând referire la băieţelul de 5 ani din Dolj care a decedat după ce a fost diagnosticat cu obezitate morbidă la numai 2 ani.