Cum au reuşit elevii americani să slăbească

36

Pentru prima dată în ultimele trei decenii, rata obezităţii infantile a scăzut în Statele Unite ale Americii, ţara în care unul din trei copii suferă de obezitate.

Scăderea a fost constatată de un raport realizat de Centrele pentru Controlul şi Prevenţia Îmbolnăvirii, care relevă că procentul obezilor în grupa de vârstă 2-4 ani a scăzut de la 13,6% în 2008 la 11% în 2011. Declinul a fost observat în 19 state americane, în timp ce alte 20 au marcat o stagnare a ratei obezităţii infantile.

Poate că scăderea nu pare semnificativă, iar victoria este încă departe, dar este un semn foarte bun după decenii de creştere, a declarat Dr. Tom Robinson de la Universitatea Stanford, citat de NPR.

Scăderea ratei obezităţii a fost determinată de o combinaţie de factori. Pe de o parte, în SUA au fost promovate mai des produsele sănătoase, precum fructele proaspete şi alimentele cu un conţinut scăzut de grăsimi. Pe de altă parte, pediatrii şi programele publice au încurajat mult mai des alăptatul.

În Statele Unite, o treime dintre copii suferă de obezitate, între care unul din opt doar în categoria de vârstă 2-4 ani. Copiii obezi riscă să aibă presiune arterială crescută şi un nivel ridicat al colesterolului. Combinaţia acestor doi factori poate duce la boli cardiovasculare.