Incidenţa cancerului de col uterin a crescut cu 20% în 10 ani

66

În ultimii 10 ani, numărul femeilor care au murit din cauza cancerului uterin a crescu cu 20%. Potrivit datelor publicate de Centrul de Cercetare privind cancerul, din Marea Britanie, de la începutul secolului XIX, până acum, numărul anual al deceselor de cancer de col uterin a crescut de la 1.500 la 1.900.

Numărul deceselor a crescut proporţional cu numărul femeilor care sunt diagnosticate anual cu această boală.

Nivelul obezităţii, tot mai crescut în ultimii ani, este unul dintre principalele motive pentru care incidenţa deceselor provocate de cancer de col uterin a crescut. Experţi citaţi de Daily Mail spun că femeile obeze riscă de două ori mai mult să dezvolte boala, decât femeile cu o greutate normală.

Până în anul 2000, numărul femeilor care mureau din cauza cancerului de col uterin a fost relativ constant pentru un sfert de secol, iar tendinţa era în scădere faţă de anii anteriori. Însă, numai în Marea Britanie, începând cu sfârşitul anilor '90, rata de mortalitate din cauza cancerului a crescut cu 0,5.

Şi numărul cazurilor de cancer renal a crescut considerabil din 1975, obezitatea fiind principala cauză a apariţiei bolii, informează BBC, citând un studiu al Cancer Research Marea Britanie. Potrivit cercetării, persoanele obeze sunt supuse unui risc de 70% de a face cancer la rinichi, faţă de fumători, care au doar 50% şanse.