Studiu: Absorbţia grăsimilor este dependentă de microbii intestinali

190

Obezitatea are o nouă cauză, necunoscută până acum. O echipă de cercetători de la North Carolina School of Medicine au descoperit că absorbţia grăsimilor este influenţată de unii microbi intestinali, care stimulează absorbţia grăsimilor.

Studiul este primul care demonstrează că microbii sunt vinovaţi pentru obezitate. Până acum, studiile relevaseră doar felul în care microbii din stomac ajută la separarea carbohidraţilor complecşi, dar rolul acestora în metabolismul grăsimilor din alimentaţie rămăsese un mister.

În speţă, explicaţia pentru care anumite persoane sunt slabe oricât de mult ar mânca, iar altele devin supraponderale sau obeze chiar dacă nu exagerează cu alimentaţia stă în aceşti microbi intestinali, numiţi Firmicute, relatează site-ul futurity.org.

Cercetarea a arătat că persoanele care prezintă un nivel crescut de Firmicute metabolizează cu 10-15% mai mult din nutrienţii care ajung în colon, decât cele care au o concentraţie mai mică de astfel de bacterii intestinale. În acest mod, în sânge ajung mai multe substanţe nutritive, care ulterior se pot depune şi sub formă de grăsime.