Consiliul local din Los Angeles a instituit „lunea fără carne”

17

Într-o încercare de a face pe plac veganilor şi vegetarienilor, membrii consiliului local din Los Angeles au votat în unanimitate în favoarea unei decizii care îi încurajează pe locuitori să nu mănânce carne în zilele de luni.

Decizia, ca re a fost votată cu 14 voturi pentru şi niciunul împotrivă, nu are puterea unei legi, iar Consiliul nu îşi propune să o transforme în obligativitate, informează Los Angeles Daily News. Totuşi, scopul este acela de a-i încuraja pe locuitori să ia decizii sănătoase şi, totodată, să reducă amprenta de carbon (cantitatea de dioxid de carbon pe care o emană fiecare locuitor, prin toate acţiunile întreprinse, în decursul unui an).

Aceasta nu este prima dată când consiliul local se îngrijeşte de sănătatea rezidenţilor. Jan Perry, membră a consiliului, a propus în urmă cu câteva luni interzicerea construirii de restaurante fast food în sudul oraşului ce numără peste 3.700.000 de locuitori.

„Renunţarea la carne o zi pe săptămână şi, implicit, renunţarea la grăsimile saturate, reduc riscul bolilor cardiovasculare cu 19%. Gestul este unul simbolic, dar o alimentaţie adecvată poate reduce riscul de îmbolnăvire”,

a declarat Perry.

Iniţiativa „Lunea fără carne” datează din timpul primului şi celui de-Al Doilea Război Mondial şi avea ca scop obţinerea unei sănătăţi mai bune şi o conservare a mediului înconjurător.