O nouă tulpină de gripă aviară a fost detectată la oameni

25

Autorităţile din China au anunţat miercuri că a femeie de 73 de ani a decedat după ce a fost infectată cu o nouă tulpină a virusului gripei aviare, care nu a fost până acum detectată la oameni.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China a reportat că o femeie a fost infectată cu virusul H10N8, a doua tulpină a virusului gripei aviare care a apărut la oameni în acest an, în China. În martie, virusul H7N9 a infectat 140 de persoane, dintre care 45 au murit.

Timothy O'Leary, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că se lucrează îndeaproape cu autorităţile chineze pentru a înţelege acest nou virus. Sursa rămâne necunoscută, deși autorităţile au descoperit că femeia a fost în contact cu păsări vii. Ea a fost internată la 30 noiembrie în spitalul din Nanchang, capitala provinciei Jiangxi, și a murit pe 6 decembrie din cauza unei insuficienţe respiratorii.

„Este grav de fiecare dată când o boală sare bariera dintre specii, de la animale la oameni", a declarat O'Leary, menţionând și că deocamdată nu există semne ale unei trasmisii de la om la om, citează AP.