Sărăcia ameninţă din ce în ce mai mulţi copii în UE

87

Sărăcia şi excluziunea socială ameninţă din ce în ce mai mulţi copii din zona UE din cauza crizei economice, potrivit unui raport al Agenţiei UE pentru Protecţia Drepturilor Fundamentale (FRA), publicat marţi.

Ca urmare a crizei economice şi tăierilor bugetare în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale, statele membre au fost nevoite ca în 2012 să ia măsuri pentru a face faţă cazurilor din ce în ce mai numeroase de malnutriţie, relevă studiul. Potrivit statisticilor, 27% dintre copiii din spaţiul UE sunt ameninţaţi de sărăcie sau excluziune socială, notează Mediafax.

În Spania, impactul crizei asupra copiilor s-a apreciat mai ales în domeniul serviciilor destinate minorilor (sanitare, educaţionale şi sociale). În Portugalia, s-au redus în anul 2012, în mod semnificativ, mai multe alocaţii. În Grecia, situaţia este şi mai dificilă, deoarece nenumărate familii şi-au pierdut veniturile, iar accesul la serviciile sociale finanţate de stat este din ce în ce mai redus.

La toate acestea, se mai adaugă un studiu al Mediatorului grec la CDC, care a semnalat o creştere a numărului de minori care lucrează ca vânzători ambulanţi sau care cerşesc şi o rată ridicată a abandonului şcolar.