Prima pastilă de slăbit aprobată de americani în ultimii 13 ani

398

Autorităţile pentru sănătate din Statele Unite au dat undă verde unei pilule pentru slăbit, pentru prima dată în ultimii 13 ani, informează BBC.

Pilula denumită Belviq, produsă de arena Pharmaceutical, poate fi folosită doar de adulţii obezi şi supraponderalii cu probleme grave de sănătate, asociate greutăţii, pe care îi ajută să îşi reducă greutatea cu circa 5%.

Medicamentul nu a primit aprobare în anul 2010, cercetătorii fiind îngrijoraţi cu privire la tumorile pe care cobaii folosiţi în testarea medicamentului le-au dezvoltat după experiment.

Compania producătoare a retrimis cererea de aprobare, oferind mai multe date, iar Administraţia americană pentru Hrană şi Medicamente (FDA) a decis că riscul de dezvoltare a tumorilor la oamenii care folosesc medicamentul este destul de mic.

Este de aşteptat ca medicamentul să fie lansat pe piaţă în anul 2013. Belviq funcţionează prin blocarea semnalelor de apetit din creier, făcându-i pe subiecţi să se simtă sătui cu o cantitate mai mică de hrană. Doar adulţii obezi, cu un indice de masă corporală de cel puţin 30, au voie să folosească medicamentul.