Reziști o lună fără să fumezi? Quit&Win te trimite într-un super sejur

249

Mesajul organizatorilor campaniei „Quit&Win 2014" e o încurajare fără echivoc. Dacă poţi să te abţii să fumezi măcar o lună – de pe 2 până pe 29 mai – poţi câștiga unul dintre cele două premii în valoare de câte 1.000 de dolari, constând în două sejururi, pentru două persoane, la unul dintre cele două centre de sănătate și lifestyle care susţin campania.

„Renunţi și câștigi" e mottoul acestui program-concurs desfășurat la nivel mondial, ca urmare a iniţiativei Institutul Naţional de Sănătate Publică din Helsinki, sub auspiciile Biroului EURO-OMS. În România, concursul este sprijinit de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie, începând din anul 2000. „Sunt reunite eforturi naţionale şi internaţionale pentru a încuraja cât mai mulţi fumători să abandoneze acest obicei mortal", spun organizatorii.

Cei înscrişi sunt susţinuţi tehnic şi moral în perioada abstinenţei, iar cei care reuşesc se califică pentru o loterie cu premii care vor fi trase la sorţi cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun din 31 mai. Premiile valorează câte 1.000 de dolari fiecare și constau într-un sejur de 11 zile pentru două persoane la Centrul de Sănătate Herghelia din judeţul Mureș și un sejur, tot de 11 zile, pentru două persoane la Centrul de Sănătate de la Podiș din judeţul Bacău. Înainte de a fi premiaţi, câștigătorilor le va fi aplicat un „test de abstinenţă" alcătuit din depoziţia unui martor (înscris în formularul de participare) şi rezultatele unui test biochimic.Tot ce trebuie să faci, dacă vrei să participi la concurs, este să completezi formularul de participare disponibil pentru descărcare pe site-ul www.semneletimpului.ro și să îl expediezi la adresa indicată pe flyer. Chiar și nefumătorii pot lua parte la program, dacă se înscriu ca susţinători morali, oferindu-se să îi ajute pe participanţii care doresc să renunţe la fumat. Suporterii pot câștiga și ei premii prin tragere la sorţi, Editura Viaţă și Sănătate oferind colecţii valoroase de cărţi de sănătate suporterului care a reușit să ajute măcar un participant să nu fumeze deloc în mai 2014. 

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.