Dulciurile pot modifica ADN-ul fătului

48

Mai mulţi cercetători britanici și neozeelandezi spun că s-ar putea să fi găsit o soluţie de eradicare a epidemiei de obezitate. Specialiștii spun că responsabilitatea este a gravidelor.Femeile însărcinate care mănâncă multe dulciuri în primele luni de sarcină își expun copiii riscului de obezitate, boli de inimă și diabet. Aceasta este concluzia unui studiu elaborat de o echipă de cercetători britanici și neozeelandezi, citat de AFP.Studiul a descoperit că modificările în dieta mamei pot altera ADN-ul fătului, fenomen numit „schimbare epigenetică”.După ce au colectat probe din cordonul ombilical și au observat potenţialii indicatori epigenetici, cercetătorii au observat că mamele care au avut o dietă bogată în carbohidraţi, cum ar fi zahărul, au născut copii care au prezentat aceşti indicatori genetici.

Studiind evoluţia acestor copii, cercetătorii au observat că există o legătură puternică între anumiţi indicatori genetici şi manifestarea obezităţii la vârsta de 6-9 ani.

(Foto: thebumblecollection.hostasaurus.com)