Femeile născute prematur au probleme la naşterea propriilor copii

348

Femeile care s-au născut prematur prezintă un risc crescut de a avea complicaţii în timpul sarcinii, sugerează un studiu efectuat de cercetătorii de la Spitalul Universitar Sainte Justine, din Montreal, Canada.

Datele au fost colectate de la 7.405 de femei născute prematur, dintre care 554 înainte de 32 de săptămâni si restul între 32 şi 36 de săptămâni de sarcină. Informaţiile au fost comparate cu datele colectate de la 16.714 femei născute la termen.

Concluzia a fost că femeile ce au avut o greutate scăzută la naştere au avut un risc mai mare de a dezvolta probleme în timpul sarcinii, în mod special diabet. În total, peste 20% dintre femeile născute înainte de 32 de săptămâni au prezentat cel puţin o complicaţie la naştere, în timp ce doar 13% dintre celelalte au dezvoltat probleme.

Studiul a încercat să descopere motivul pentru care Canada se confruntă cu o epidemie de naşteri înainte de termen. În prezent, aproape 8% dintre copii se nasc înainte de a fi pe deplin dezvoltaţi, un procent care a crescut în ultimii 30 de ani. Naşterea prematură a mamei este unul dintre motivele acestei situaţii.