Sfaturi privind sănătatea, de la cel mai vârstnic om din lume (VIDEO)

285

Este cel mai bătrân din cei 50.000 de cetăţeni japonezi care au peste 100 de ani şi singurul din cele 9 persoane confirmate pe plan internaţional ca fiind născute înainte de anul 1900. Jiroemon Kimura, acesta este numele omului care, la celebrarea aniversării sale, vorbeşte despre „secretul" longevităţii personale.

Adept al unui stil de viaţă sănătos, Kimura a lucrat până la vârsta de 65 de ani ca poştaş, mergând zilnic pe jos distanţe considerabile. După pensionare, acesta a refuzat să îmbrăţişeze sedentarismul, astfel că până la 90 de ani a fost fermier pe câmp.

A avut în grijă o familie mare și fericită, care astăzi numără 7 copii, 14 nepoţi, 25 de strănepoţi şi 14 stră-strănepoţi, familie care, cu siguranţă, i-a întreţinut constant spiritul dinamic și tânăr.

Pentru a-şi menţine mintea activă, bătrânul obişnuia să se trezească în fiecare zi dimineaţă ca să citească ziarul. Nu ezita, de asemenea, să se implice în conversaţii antrenante cu familia şi prietenii, urmărind totodată dezbaterile politice de la TV, notează Medical Daily.

Anul acesta a împlinit venerabila vârstă de 116 ani, iar cu ocazia aniversării anterioare, Jiroemon Kimura a declarat pentru telegraph.co.uk: „Nu cunosc secretul longevităţii mele. Poate că ea se datorează soarelui de sus. Eu privesc întotdeauna spre cer. Ăsta mi-e felul."