O boală misterioasă ucide copiii din Cambodgia

49

O boală misterioasă cu o rată a mortalităţii extraordinar de mare face ravagii printre copiii din Cambodgia, care mor în 24 de ore de la contractarea bolii. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că nu știe cu ce are de-a face.

„Simptomele includ o combinaţie de afecţiuni respiratorii, febră și simptome neurologice, inclusiv convulsii în cazul unora dintre pacienţi," a declarat dr. Nima Asgari de la biroul OMS în Cambodgia, pentru CNN.

Copiii sunt aduși din toată ţara la spitalele din capitală, Phnom Penh, și din orașul Siem Reap, cele mai mari două orașe din ţară, dar majoritatea mor în 24 de ore de la internare.

OMS a declarat într-un comunicat de presă că 61 din 62 de copii internaţi în spitale, au murit din cauza bolii. Toţi erau copii cu vârste mai mici de 7 ani.

OMS a lansat o alertă globală.Testele preliminarii au arătat că nu este vorba de pneumonie sau de alte boli comunicabile obişnuite. De asemenea, gripa aviară a fost respinsă ca potenţială cauză a deceselor copiiilor.

„Este încă prea devreme pentru a găsi cauza, momentan încă strângem date", a declarat Nima Asgari, un oficial OMS.