Lecţia de azi: standardele imposibile (vezi PPT)

479

Elevii școlilor primare din Marea Britanie vor beneficia de o oră de… trezire la realitate. Cu ajutorul profesorilor, copiii vor putea compara imaginile retușate ale mai multor vedete în vogă azi, și fotografiile iniţiale, pentru a observa că cele mai multe imagini prezintă „o perfecţiune imposibil de atins în societate". Totul într-o campanie a statului englez de dezvăluire a „standardelor imposibile" promovate prin mass media.

Sub titlul „Lecţia de Imagine a Corpului", organizaţia Media Smart a pus la dispoziţia profesorilor un kit educaţional (vezi PPT) care cuprinde un plan de predare a lecţiei de demitizare a imaginii vedetelor, un ghid de educare a imaginii personale, precum și două materiale PowerPoint cu ilustraţii.

Prezentările cuprind imagini folosite în campanii cunoscute în media și ilustrează modul în care realitatea a fost contrafăcută pentru a construi „imaginea corpurilor aspiraţionale", acele trăsături atât de apropiate de perfecţiune încât sunt imposibil de cultivat.

Potrivit The Telegraph, iniţiatorii guvernamentali ai proiectului spun că acesta este necesar pentru a-i învăţa pe copii să cultive frumuseţea ca o sumă de valori personale, nu de trăsături fizice.