Senzaţie pe teren, inspiraţie în afara lui: Jeremy Lin

101

Exemplul lui Jeremy Lin arată că lumea plină de bani a baschetului profesionist nu înseamnă doar maşini, bijuterii, petreceri, ci şi suferinţă şi sacrificii. Practic, condiţiile sale de viaţă sunt printre cele mai umile. Potrivit datelor GSP, Lin e plătit anual cu 800.000 de dolari, unul dintre cele mai mici salarii din NBA şi nu are garantată continuitatea la echipa sa Knicks. Pentru a nu risipi banii, Lin doarme în sufrageria fratelui său, pe o canapea, într-o casă de la periferia New York-ului.

În victoria fulminantă a echipei New York Knicks împotriva renumitei Los Angeles Lakers, anonimul Jeremy Lin a făcut senzaţie în rândul pasionaţilor de baschet din întreaga lume, cu 38 de puncte înscrise. Ce este mai interesant este faptul că Lin Îi atribuie succesul său lui Dumnezeu. Potrivit CBN, Lin spune că de fiecare dată când trece printr-o perioadă mai grea se concentrează pe relaţia lui cu Dumnezeu.

Povestea lui Jeremy Lin este fascinantă, fostul student la Harvard fiind practic un necunoscut înaintea unei serii absolut incredibile de patru meciuri în care a marcat de fiecare dată cel puţin 20 de puncte. Totul a culminat cu o adevărată capodoperă în meciul contra Lakers.

Lin a reuşit să înscrie 38 de puncte în meciul care a avut loc săptămâna trecută, propulsând pe noi culmi ale succesului echipa New York Knicks. Knicks nu mai învinsese LA Lakers (avându-l pe Kobe Bryant în echipă) din 2005.

Chemat la New York Knicks după accidentarea unor jucători din echipă, Lin a atins performanţa de vârf a carierei sale de până acum. Cu Lin titular, New York Knicks nu au pierdut niciun meci, seria victoriilor consecutive fiind de patru meciuri.

Ce este mai interesant este faptul că Lin Îi atribuie succesul său lui Dumnezeu. Potrivit CBN, Lin spune că de fiecare dată când trece printr-o perioadă mai grea se concentrează pe relaţia lui cu Dumnezeu.

"Încerc să mă încred în Dumnezeu în orice circumstanţă aş fi," a mărturisit Lin în cadrul conferinţelor de presă care au urmat victoriilor sale. "Încerc să mă dezvolt ca persoană şi să învăţ, să devin mai puternic," a mai spus jucătorul.

Colegii de echipă îl apreciază pentru consecvenţă. "Mentalitatea lui nu s-a schimbat. E acelaşi tip ca atunci când se lupta pentru un contract de o zi," a declarat coechipierul Tyon Chandler.

Pentru unii fani americani, povestea lui Lin seamănă mult cu cea a altui sportiv care s-a remarcat şi prin calităţile sale profesionale, dar şi prin mărturisirea sa de credinţă. E vorba, desigur, de jucătorul de fotbal american Tim Tebow, care a avut şi el un început greu în carieră. Jucătorul a reuşit să surprindă milioane de fani ai sportului, fapt care i-a convins pe comentatorii sportivi să numească sezonul trecut din Liga Naţională de Fotbal "era Tebow",

Totuşi, în timp ce Tebow este constant subiect de controversă din pricina afirmaţiilor sale religioase, Lin a fost supranumit "cel mai umil jucător din NBA".

Exemplul său arată că lumea plină de bani a baschetului profesionist nu înseamnă doar maşini, bijuterii, petreceri, ci şi suferinţă şi sacrificii. Practic, condiţiile sale de viaţă sunt printre cele mai umile. Potrivit datelor GSP, Lin e plătit anual cu 800.000 de dolari, unul dintre cele mai mici salarii din NBA şi nu are garantată continuitatea la Knicks.

Pentru a nu risipi banii, Lin doarme în sufrageria fratelui său, pe o canapea, într-o casă de la periferia New York-ului.

Sportivul de 24 de ani a explicat: "Nu pot să-mi permit să cheltui pe chirii sau să-mi cumpăr casă. Viaţa este imprevizibilă, iar ai mei au nevoie de mine. Şi acum şi în viitor. Prefer să fac eforturi, să rezist aşa, decât să ştiu că peste câtva timp aş putea rămâne fără muncă şi aş avea probleme financiare într-o perioadă atât de complicată". Speranţa lui Lin este că, jucând bine, va primi un nou contract.

Surse: Totalbaschet.ro , GSP, CBN, New York Times