Studiu: Orașele predispun la depresie și anxietate

224

O echipă internaţională de cercetători susţine că viaţa la oraș predispune la depresie și anxietate, scrie Daily Mail. Studiul oamenilor de știinţă vine să confirme descoperiri anterioare potrivit cărora expunerea la spaţii verzi reduce stresul, sporește sănătatea și ne face mai puţin vulnerabili la depresie.

În urma unui studiu care a testat reacţiile la stres ale orășenilor în comparaţie cu reacţia celor de la ţară, mai mulţi specialiști în sănătate mentală au concluzionat că cei crescuţi în provincie sunt mai puţini vulnerabili la presiune.

Cercetătorii de la Douglas Mental Health University au scanat reacţiile cerebrale ale 32 de voluntari provenind atât din mediu urban, cât și din mediu rural. Ce au observat în urma monitorizării a fost că, la orășeni, zona creierului numită amigdala (responsabilă de dispoziţie și emoţii) era mai activă decât la cei crescuţi la ţară. Ei au văzut de asemenea că zona corticală responsabilă cu gestionarea stresului era mai activă la orășeni decât la ceilalţi.

Oamenii de știinţă nu sunt încă siguri cu privire la cauzele acestor diferenţe, însă intuiesc că poluarea, ingestia de toxine, aglomeraţia și zgomotul ar putea fi factori perturbatori pentru sănătatea locuitorilor de la oraș.