SURPRINZĂTOR! Morcovii nu sunt atât de sănătoși pe cât se credea

580

Un studiu recent sugerează că și alimentele sănătoase pot dăuna sănătăţii atunci când sunt consumate în cantităţi mari, iar morcovii nu ar face nicio excepţie, după ce cercetătorii americani au descoperit „partea întunecată” a pigmenţilor ce se află în morcovi, scrie Huffington Post.

Un studiu recent sugerează că și alimentele sănătoase pot dăuna sănătăţii atunci când sunt consumate în cantităţi mari, iar morcovii nu ar face nicio excepţie, după ce cercetătorii americani au descoperit „partea întunecată” a pigmenţilor ce se află în morcovi, scrie Huffington Post.

Cercetătorii de la Univesritatea de stat din Ohio au realizat un studiu, ale cărui rezultate, ce vor fi publicate în Journal of Biological Chemistry, arată că betacarotenul (ce se găsește în cantităţi mari în morcovi) ar putea împiedica vitamina A să se absoarbă în corp, dacă se află în catităţi prea mari în organism.

Absorbţia vitaminei A (esenţială pentru sănătatea ochilor, oaselor şi pielii, pentru sistemul imunitar şi metabolism) ar putea cauza multe probleme de sănătate și ar crește riscul dezvoltării de cancer pulmonar, conform unui studiu anterior, care arată că persoanele care consumă betacaroten sunt mai predispuse la această boală, decât cele care nu consumă alimente cu acest pigment.

Totuși, cercetătorii care au realizat studiul nu recomandă oamenilor să renunţe la consumul alimentelor cu cantităţi mari de betacaroten (precum caise, piersici, mango, morcovi, roşii, ardei, sau spanac), deoarece sunt necesare mai multe studii care să confirme validitatea rezultatelor. Conform Departamentului de Sănătate al SUA, oamenii ar trebui să obţină cantitatea de betacaroten recomandată zilnic printr-o dietă variată și echilibrată.