Telefonul tău e mai murdar decât capacul de WC (VIDEO)

190

Telefoanele mobile conţin mai mult de 25.000 de microbi la fiecare ţol pătrat (o suprafaţă de 6,45 centimetri pătraţi), arată un raport al companiei Proporta care vinde truse antimicrobiene, notează Seattle Times.

Un telefon mobil „adăposteşte" de 18 ori mai multe bacterii decât mânerul pentru tras apa al unui WC dintr-o toaletă de bărbaţi.

Astfel, acest device devine unul dintre cele mai murdare obiecte cu care intrăm în contact în fiecare zi, mai murdar chiar şi decât anumite obiecte care, în mod inevitabil, strâng un număr imens de bacterii, arată Mashable. Publicaţia a întocmit o listă cu lucruri care sunt cu mult mai curate decât telefonul mobil.

Unul dintre cele mai pline de bacterii obiecte, clanţele uşilor, adună aproximativ 8.643 bacterii pe ţol pătrat, în timp ce ecranele tactile ale bancomatelor, de exemplu, pot avea 4.500 microbi la fiecare ţol pătrat. Chiar şi farfuria de mâncare a animalului de companie are mai puţini germeni, însumând în jur de 2.110 bacterii pe o suprafaţă de 6.45 centimetri pătraţi, iar blatul de bucătărie adună 1.736 microbi pe aceeaşi suprafaţă.

Poate cel mai curat obiect este capacul de WC, pentru că acesta este des curăţat şi igienizat, adunând doar 1.201 bacterii pe ţol pătrat.