Redefinirea căsătoriei „schimbă mai multe decât credem”

147

Redefinirea căsătoriei, dacă va avea loc, va fi în detrimentul nostru, avertizează Paul Coleman, consilier legal în cadrul organizaţiei europene Alliance Defending Freedom, într-un editorial publicat în Christian Post.

Coleman comentează pe marginea unei declaraţii făcute de Kate Green, membră a partidului Laburist din Marea Britanie, care spunea că „prin recunoașterea și extinderea definiţiei căsătoriei, astfel încât să reflecte recunoașterea și deschiderea faţă de relaţiile între parteneri de același sex, legislaţia nu slăbește instituţia căsătoriei. Din contră, o duce mai departe, o întărește. Ajută la perpetuarea ei.”

Consilierul punctează două aspecte în raport cu această afirmaţie. Primul este acela că, dacă Green accentuează „redefinirea căsătoriei”, implicit declară că „mariajul nu va mai fi ce a fost timp de secole”. Al doilea aspect este că „extinderea” definiţiei nu are cum să nu presupună „slăbirea instituţiei căsătoriei” și folosește o metaforă pentru a justifica această idee. „Dacă ai o comoară de aur – extrem de valoroasă fiindcă aurul e rar și unic – ce consecinţă va avea amestecarea lui cu alte monede care nu sunt atât de rare și de unice prin calităţile lor? Ar fi OK să ‘extindem’ definiţia aurului astfel încât să cuprindă și argintul, nichelul, cuprul?”

Coleman continuă spunând că o astfel de modificare nu va ajuta la perpetuarea căsătoriei, fiindcă îi răpește acesteia lucrul care a definit uniunea dintre un bărbat și o femeie de-a lungul secolelor: nașterea și creșterea unui copil.