Video: Primul transplant total de faţă din SUA

24

Un tânăr electrocutat într-un accident cumplit la locul de muncă a primit săptămâna trecută un transplant total de faţă, în prima operaţie de acest gen care a avut loc vreodată în Statele Unite. Intervenţia a avut succes, medicii relatând că tânărul se reface într-un ritm foarte rapid.

Un tânăr electrocutat într-un accident cumplit la locul de muncă a primit săptămâna trecută un transplant total de faţă, în prima operaţie de acest gen care a avut loc vreodată în Statele Unite. Intervenţia a avut succes, medicii relatând că tânărul se reface într-un ritm foarte rapid.Dallas Wiens, în vârstă de 25 de ani, s-a atins cu capul de un cablu electric cu voltaj înalt, în timp ce se afla într-o mașină de lucru la înălţime, pe o platformă de construcţii. Electroșocul i-a ars complet faţa, tânărul pierzându-și complet vederea.În timpul operaţiei de 15 ore, la care au lucrat 30 de medici, Wiens a primit o nouă faţă, cu „nas, buze, piele facială, mușchi pentru expresivitate și nervi care să ajute la transmiterea senzaţiilor,” se arată într-o declaraţie a spitalului Brigham and Woman’s Hospital, unde a avut loc intervenţia.

„Această reușită este un dar, făcut posibil prin intermediul celui mai altruist gest pe care o fiinţă umană îl poate face pentru alta: donarea de organe,” a declarat directorul spitalului, Betsy Nable.

(Foto: AFP)