Cercetătorii, mai aproape de medicamentul anti-îmbătrânire

376

Cercetătorii cred că în viitorul apropiat va exista un medicament care să anuleze procesul de atrofie musculară, odată cu înaintarea în vârstă, astfel încât oamenii să fie puternici şi în formă, chiar şi la vârste înaintate.

Cercetătorii britanici şi americani au identificat procesul responsabil de degradarea musculară şi au reuşit să îl blocheze cu o substanţă, la testele pe şoareci de laborator, scrie Daily Mail. Descoperirea ar putea duce la sintetizarea unui medicament care să aibă acest efect la oameni.

În mod normal, activităţile solicitante fizic, cum ar fi antrenamentul cu greutăţi, rezultă în rupturi musculare minore, care fac ca muşchiul să crească în volum atunci când se regenerează. Doar că acest proces este valabil numai până la o anumită vârstă, când muşchii îşi pierd capacitatea de a se regenera şi îşi pierd din ce în ce mai mult din volum.

Specialiştii au inventat un medicament, numit SU5402, care la şoareci a făcut ca numărul de celule stem din muşchi să rămână constant, nu să scadă de-a lungul timpului, astfel anulându-se procesul de îmbătrânire.