Mulţi părinţi le dau copiilor supradoze de medicamente

210

Mulţi părinţi nu sunt capabili să le administreze propriilor copii dozele corecte de medicamente, susţine o echipă de cercetători din Australia. Folosind linguriţe obişnuite pentru administrarea medicamentelor în formă lichidă, aceştia greşesc adeseori, dându-le copiilor supradoze, notează BBC.

Copiii cu vârste sub 5 ani sunt cei mai expuşi riscului de a deveni victime ale unor supradoze accidentale. Rezultatele studiului, prezentate la Lisabona, au arătat că dintre părinţii care au participat la studiu, 61% au măsurat greşit doza care trebuia administrată. Dintre aceştia, 17% le-au administrat copiilor o supradoză, iar 44% le-au dat mai puţin decât era necesar.

Aproape jumătate din cele 119.000 de apeluri înregistrate la New South Wales Poisons Information Center (Australia), au avut de-a face cu supradoze de medicamente administrate copiilor, în 15% dintre aceste cazuri fiind necesară spitalizarea.

„Dacă părinţii nu sunt siguri cu privire la doza pe care să le-o administreze copiilor, ar trebui să consulte întotdeauna informaţiile de pe ambalaj sau să ceară sfatul farmacistului local”, a declarat Neal Patel, de la Royal Pharmaceutical Society (Marea Britanie).