Remedii naturale direct din bucătăria ta

700

Tusea, respiraţia neplăcută, tăieturi, anxietate, eczeme, dureri de stomac şi alte afecţiuni pot fi tratate cu câteva lucruri pe care oricine le are pe rafturile din bucătărie.

Pe lângă faptul că sunt naturale şi la îndemâna oricui, acestea te pot scăpa de diverse afecţiuni minore. Cunoaşterea câtorva leacuri simple te poate scuti de o fugă până la farmacia din colţ şi te pot ajuta atunci când nu ai cum să faci o vizită la doctor.

Mierea, folosită de medicina tradiţională chinezească pentru tratarea tusei, graţie efectului său expectorant, poate fi folosită pentru a trata zgârieturile şi tăieturile, datorită efectului său dezinfectant, dar şi a faptului că formează un bandaj natural, arată Prevention.

Merele pot fi folosite în cazul în care nu te poţi spăla pe dinţi. Ele conţin substanţe naturale care ajută la dizolvarea petelor de pe dinţi. În plus, există şi o zicală care spune „un măr pe zi ţine doctorul departe”.

Foarte bun în tratarea eczemelor este ulei de măsline. Dr. Cristopher Dannaker, profesor asistent în dermatologie la Universitatea California din San Francisco, spune că acest ingredient poate fi aplicat direct pe porţiunea afectată. Mai mult, uleiul de măsline este folosit în multe creme pe care le găsim în magazine.

Ghimbirul este un remediu indicat în cazul durerilor de stomac. Este bun şi în cazul greţurilor matinale din timpul sarcinii.

În cazul toxinfecţiilor alimentare, este recomandat să mănânci pâine prăjită, spune Dr. Georgianna Donadio, directorul Institutului Naţional Integral de Sănătate (NIWH). Însoţeşte pâinea prăjită de o ceaşcă de ceai pentru neutralizarea eficientă a toxinelor, recomandă medicul.

Boala cunoscută sub denumirea de „piciorul de atlet”, caracterizată prin mici crăpături între degetele de la picioare, poate fi tratată cu ajutorul sării de bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva linguriţe de sare în apă călduţă şi apoi să ţii picioarele în această soluţie timp de aproximativ 10 minute.

Atunci când eşti agitat sau nu poţi să adormi, poţi folosi un leac simplu: ceaiul de muşeţel.

Data viitoare când te confrunţi cu problema respiraţiei urât mirositoare, mănâncă un iaurt. Bacteriile conţinute de acest aliment luptă împotriva bacteriilor care provoacă halitoza.

Dacă trucul cu ţinutul respiraţiei sau înghiţiturile de apă nu te ajută să scapi de sughiţ, încearcă să tratezi această problemă cu ajutorului unei linguriţe cu zahăr.

Acestea sunt doar câteva remedii pe care le putem găsi în cămara sau frigiderul de acasă. Lista nu se opreşte aici şi te invităm să o completezi cu alte astfel de leacuri naturale pe care le cunoşti sau le-ai testat. Cu toate acestea, trebuie menţionat că, deşi alimentele şi ingredientele enunţate mai sus pot fi utile pentru tratarea afecţiunilor minore, este important ca în cazul în care problemele persistă să consulţi un medic.