Tu știi câte calorii conţin produsele de tip fast food? (VIDEO)

68

Numărul de calorii din produsele comercializate de lanţurile de tip fast-food este semnificativ subestimat de către consumatori, indică un studiu recent iniţiat de Școala Medicală Harvard.

Potrivit studiului, adolescenţii sunt cei mai deficitari în ceea ce privește nivelul de informare, aceștia atribuind produselor consumate cu o treime mai puţine calorii decât conţin în realitate.

Procentual, rezultatele obţinute arată că 34% dintre adolecenţi subestimează numărul de calorii consumate la mesele fast-food, adulţii cu copii de vârstă școlară apreciază greșit valorile lor nutritive în proporţie de 23%, iar alţi adulţi în proporţie de 20%.

Autorii studiului constată, de asemenea, existenţa unei prejudecăţi generale în ceea ce privește produsele Subway, acestea fiind în mod eronat considerate, atât de consumatori cât și de dieticieni, mai sărace în calorii decât preparate similare de la McDonlad's sau alte fast-food-uri.

În contextul în care nu mai este de mult o noutate faptul că a consuma regulat astfel de produse poate duce la obezitate, diabet sau afecţiuni cardiace, iniţiatorii cercetării doresc responsabilizarea consumatorilor, astfel încât opţiunile acestora în privinţa produselor fast-food să fie bazate pe informaţii corecte, conforme cu realitatea.