Un leac care poate scurta durata unei răceli are mai multe dezavantaje

109

Cercetătorii canadieni de la Hospital for Sick Children din Toronto au realizat recent un studiu legat de capacitatea zincului de a combate efectele răcelii şi au descoperit că efectele negative sunt mai importante decât scurtarea duratei unei răceli.

Concluzia studiului este că tabletele de zinc pot scurta durata răcelii în 70,5% dintre cazuri, dar cercetătorii rămân rezervaţi în a-l recomanda, din pricina efectelor negative serioase pe care le are.

Printre aceste efecte negative se numără stările de greaţă, durerile abdominale şi diareea. De asemenea, tabletele de zinc luate pe o perioadă îndelungată duc la deficienţă de cupru şi pot fi toxice.

În prezent, cercetătorii studiază cantitatea exactă necesară pentru ca mineralul să se dovedească un aliat în lupta împotriva răcelii.

Zincul este un mineral care se găseşte îm aproape toate celulele corpului. El care efect antioxidant şi este vital în creşterea imunităţii organismului. De asemenea, zincul diminuează capacitatea virusurilor de răceală să se dezvolte.

Zincul poate fi găsit în carnea de vită şi produse lactate, dar şi în nuci şi seminţe. Consumul de cea şi cafea, precum şi alte medicamente pot afecta absorbţia de zinc în stomac.