Cartofii, mai bogaţi în nutrienţi decât alimentele tip „super-food”

414

Evitaţi de către cei care ţin dietă, pe motiv că „îngrăşă", cartofii reprezintă în realitate un aliment minune, conţinând chiar o cantitate mai mare de vitamine, minerale si nutrienţi decât cele regăsite în banane, broccoli, sfeclă roșie, nuci și avocado, informează cotidianul Daily Mail.

Un cartof conţine de cinci ori şi jumătate mai multe fibre decât o banană medie şi conţine mai multă vitamina C decât se găseşte în trei avocado.

„Credem că bananele conţin o bună sursă de potasiu, şi așa este, dar cartofii au o contribuţie mai semnificativă la dieta" afirmă Sigrid Gibson, nutriţionist independent, care a iniţiat studiul, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii au identificat de asemenea în cartof mai mult seleniu mineral decât în seminţe și nuci.

Studiul a fost completat de către Sigrid Gibson, în numele organizaţiei Potato Council. Aceștia au dezvoltat o aplicaţie pentru telefonul mobil, care compară cartofii cu celălalte alimente tradiţionale.

„Este important să aveţi o varietate de alimente în dieta dumneavoastră, dar, uneori, atenţia noastră este îndreptată către lucruri noi şi subestimăm alimentele de dinainte, cum ar fi cartofii, precum şi modul în care acestea se compara cu alte, de multe ori mai scumpe” afirmă Sian Porter, consultantul dietician al Consiliului Cartofului.